Over

Over

Afscheid Defensie

Brigadegeneraal en Veteraan

Hans heeft 40 jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt en is nu als brigadegeneraal met functioneel leeftijdsontslag. Lees  hier meer over zijn loopbaan bij het Ministerie van Defensie.

BESTE AMBTENAAR 2013

Beste Ambtenaar

In 2013 werd in een verkiezing van het blad Publiek Denken / Public Mission Hans Damen uitgeroepen tot Beste Ambtenaar van Nederland. ‘Damen zoekt de grenzen op, pioniert met sociale media in de in principe zeer gesloten omgeving van Defensie, hij durft binnen de strijdkrachten een tegendraads geluid te laten horen,’ Aldus het jury-rapport. Lees hier verder.

Logistiek Guru

Logistiek Guru

In 2018 riep de vereniging “Jong Logistiek Nederland” Hans uit tot Logistiek Guru. Argumenten om Damen tot guru uit te roepen waren zijn enthousiasme voor het logistieke vak en het leggen van verbindingen tussen militaire en civiele logistiek. Daarnaast speelde het steunen van logistieke talenten een rol

Twittergeneraal

Social Media Pionier

Hans was een van de eersten die bij het Ministerie van Defensie de kracht van social media ontdekte en ze ook ging gebruiken. Met Ambtenaar2.0 werkte hij aan de verspreiding van moderne communicatiemiddelen binnen de overheid. Het leverde hem o.a. een plek in de “Top 10 best twitterende ambtenaren” op.

Divemaster Hans

Divemaster

Hans duikt al meer dan 25 jaar voor zijn plezier. Na zijn functioneel leeftijdsontslag volgde hij de opleiding tot Divemaster. Hij is nu zowel door PADI als IDD gebrevetteerd en werkt onregelmatig als divemaster bij Impian Divers op Koh Tao in Thailand.

Wat anderen over Hans zeggen:
Rob Bauer
Admiraal Rob Bauer
Commandant der Strijdkrachten / Ministerie van Defensie

Hans Damen práát niet alleen over de noodzaak van verandering, hij weet die verandering ook te realiseren.

Machiel van der Kuijl
Machiel van der Kuijl
Voorzitter / Evofenedex

Hans is een groot netwerk(er); recht voor zijn raap; tikje ongeduldig; transparant, allergisch voor onzin en bovendien is Hans vooral ook heel leuk.

Ronald Bakker
Roland Bakker
Safety Manager (retired) / Royal Dutch Shell

Met traditionele expertise en moderne processen bereikt Hans uitzonderlijke resultaten.  Facilitator en dienend leider, nooit bang om de handen uit de mouwen te steken.

Patrick Walthuis
Patrick Walthuis
Interim Executive / Airbus Industries

Hans leidt zijn eenheid op bewonderenswaardige wijze door moeilijke tijden. Taakgericht, maar altijd met oog voor de intermenselijke relaties; een sterke leider met veranderkracht!

Gerard Schiebroek
Gerard Schiebroek
Managing Director / Visma | Raet

Hans is fijn om mee samen te werken: authentiek, “out-of-the-box” en hij gaat voor win-win.

Jasmijn Baldinger
Jasmijn Baldinger
Vice President / Cap Gemini

Hans is een echte game changer die graag onbegonnen terrein verkent en betreedt. Waar een wil is, is een weg. De energie en drive van Hans zijn inspirerend en aanstekelijk.

Robert Rhemrev
Robert Rhemrev
Owner and Course Director / Impian Divers

Divemaster Hans is vriendelijk, professioneel, klantgericht en levert een waardevolle bijdrage aan het Impian duikteam. Wat een voorrecht om iemand met Hans' werkervaring als collega in je duikschool te mogen hebben.

Mark Brouwer
Majoor Mark Brouwer

Hans heeft de krijgsmacht als Twitter-generaal een gezicht (met open ogen) gegeven zodat de samenleving kon zien wat er zich achter de twinkeling in die ogen afspeelde.